AK Pomurje tudi na DP v Novem mestu

V soboto 12.6. in nedeljo 13.6. je v Novem mestu potekalo državno prvenstvo Slovenije v atletiki za mlajše člane in mlajše mladince

Barve Atletskega kluba Pomurje so zastopali naslednji atleti, predvsem pa atletinje in dosegli sledeče uvrstitve.

Mlajši člani:

  • 400 m: Janža Maj 5. mesto

Mlajši mladinci:

  • 400 m: Trajbarič Tvit 19. mesto, Nemec Jakob 20. mesto
  • 200 m: Trajbarič Tvit 27. mesto

Mlajše mladinke:

  • 100 m: Colombo Dunja Ana 41. mesto, Horvat Kaja 51. mesto, Krčmar Gaja 54. mesto, Vlaović Maša 62. mesto
  • 200 m: Janža Klara 9. mesto, Poredoš Lana 29. mesto, Colombo Dunja Ana 45 mesto, Horvat Lara 56. mesto, Krčmar Gaja 57 mesto, Perš Nika 59. mesto, Trajbarič Ula 63. mesto, Vlaovič Maša 65. mesto
  • 400 m: Poredoš Lana 15. mesto, Trajbarič Ula 26. mesto, Horvat Lara 28. mesto
  • 800 m: Ferenčak Zala 11. mesto
  • štafeta 4x 100 m: 9. mesto (Horvat Kaja, Poredoš Lana, Colombo Dunja Ana, Janža Klara)
  • štafeta 4x 300 m: 9. mesto (Horvat Kaja, Horvat Lara, Poredoš Lana, Janža Klara)

Čestitke vsem nastopajočim za dosežene rezultate. Hvala, da ste si v teh zaključnih šolskih dneh, ko se pilijo še zadnje ocene, vzeli čas za tekmovanje.

Omeniti moramo, da so vsi naši tekmovalci in tekmovalke uvrščeni v nižje starostne kategorije in se bo realna slika njihovih dosežkov pokazala šele na tekmovanjih v njihovi starostni kategoriji.

V klubu poizkušamo omogočiti udeležbo na tekmovanjih vsem atletom, ki vestno trenirajo in si tekmovanj želijo. Naše načelo je, da brez zadnjega ni predzadnjega in brez drugega ni prvega. Le iz množičnosti lahko pridejo res vrhunski atleti. Posebej nas veseli, da se za ogled tekmovanj in prevoz otrok na tekmovanja zanima čedalje več staršev. Zahvala tudi trenerju Tiberiju, ki požrtvovalno spremlja atlete in je v dveh dneh opravil kar dva prevoza v Novo mesto.

So pa lahko tekmovanja tudi priložnost za ogled krajevnih naravnih ali zgodovinskih znamenitosti. Maša in Klara sta si ogledali vojaško letalo zavezniških sil iz druge svetovne vojne. Letala so pristajala in vzletala iz letališča na osvobojenem ozemlju v Beli krajini leta 1945.

V prihajajočem vikendu pa se veselimo mitinga na domačih tleh.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja